96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Ontdek de indrukwekkendste stadions van Europa tijdens een stedentrip

Voetbalfans krijgen meestal de kans om veel te reizen, want wie met zijn favoriete team meegaat naar uitwedstrijden kan inderdaad een groot aantal spannende steden over de hele wereld bezoeken. De wedstrijden hoeven immers niet alleen in je eigen nationale competitie te zijn. Als een club zich kwalificeert voor een internationale competitie, kun je overwegen om door heel Europa te reizen om het team te volgen.

Bij deze gelegenheid zijn er unieke stadions te bewonderen en natuurlijk is het ook de moeite waard om de tijd te nemen om de steden te verkennen. Zo kun je plaatsen met een rijke geschiedenis bezoeken of juist het moderne Europa. Wanneer voetbalfans door Europa reizen, is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen om ervoor te zorgen dat de reis een succes wordt.

Maar het is ook zinvol om je voor te bereiden als je wilt wedden op voetbalwedstrijden, want naast een beetje geluk kun je je kansen vergroten met de juiste voetbalkennis. Met een beetje onderzoek is het mogelijk om wedden op voetbal op de juiste manier te benaderen en de relevante wedstrijden te identificeren.

Je kunt er je geld onder verwedden dat een checklist een goede manier is om te anticiperen op mogelijke wedstrijdresultaten. Maar zo’n lijst is nog veelzijdiger, want je kunt hem ook gebruiken om stedentrips door Europa te plannen.

Checklist: Wat je nodig hebt voor stedentrips in Europa

Een stedentrip past bij de tijdgeest, want mensen hebben hun liefde voor reizen herontdekt. Het is dan ook geen wonder dat de toeristische sector een enorme opleving doormaakt. Veel toeristische regio’s over de hele wereld profiteren van meer vakantiegangers. Maar ook sportfans mogen zich gelukkig prijzen dat de stadionpoorten nu weer voor iedereen open zijn.

Zo kunnen ze voetbalwedstrijden ter plekke live bekijken en de sfeer van de stadions opsnuiven. Voordat je naar een voetbalstadion reist of zelfs hele stedentrips door Europa plant om voetbalwedstrijden van hoge kwaliteit mee te maken, is het raadzaam om goed na te denken over wat je nodig hebt. Tickets zijn natuurlijk belangrijk om toegang te krijgen tot de stadions. Als je een EU-burger bent die binnen de EU reist, hoef je niet veel tijdrovende reisplanning te maken.

Het is daarom niet nodig om veel papierwerk te verzamelen. Je moet echter wel een overnachting organiseren. Je moet ook een vervoersoptie kiezen. Naast het vliegtuig en de trein is er ook de optie om met je eigen auto naar de voetbalstadions te reizen. Maar informeer van tevoren naar de parkeermogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Elke fan moet deze voetbalstadions minstens één keer in zijn leven hebben bezocht

Maar laten we nu eens kijken naar 4 voetbalstadions in Europa die elke voetbalfan minstens één keer zou moeten bezoeken, omdat ze niet alleen een iconische status uitstralen, maar ook veel hebben meegemaakt in hun geschiedenis.

Bovendien vinden er voortdurend topvoetbalwedstrijden plaats. Om al deze redenen is het de moeite waard om een reis naar deze voetbalstadions te plannen en te streven naar een stadsbezoek met voldoende tijd voor sightseeing.

Op naar Camp Nou in Barcelona

Camp Nou draagt tegenwoordig de sponsornaam Spotify Camp Nou, maar het werd ooit gebouwd als Estadio del Club de Fútbol Barcelona. De bouw van dit legendarische stadion in Barcelona begon op 28 maart 1954. Het stadion werd uiteindelijk geopend op 24 september 1957 en de openingswedstrijd tussen FC Barcelona en Legia Warschau resulteerde in een 4:2 thuisoverwinning voor Barca.

In de loop der jaren hebben er twee renovaties plaatsgevonden. Camp Nou werd in 1980 en 1994 gemoderniseerd en naast de thuiswedstrijden van FC Barcelona vonden hier ook het Europees kampioenschap voetbal van 1964 en de wereldkampioenschappen voetbal van 1982 plaats.

Het Anfield Road stadion in Liverpool wacht op je

Anfield Road Stadium werd in september 1884 geopend in Liverpool. Op dat moment was het stadion nog de thuisbasis van Everton FC. Everton won hun eerste thuiswedstrijd met 5-0 van Earlestown. In 1892 veranderde de thuisploeg echter, want vanaf dat jaar was Liverpool FC thuis in Anfield Road Stadium.

Liverpool speelt er vandaag de dag nog steeds zijn thuiswedstrijden. Door zijn ongelofelijke leeftijd heeft het stadion in Liverpool een ongelofelijke hoeveelheid geschiedenis meegemaakt. Het moest echter meerdere keren gerenoveerd worden. Moderniseringswerkzaamheden werden uitgevoerd in 1895, 1903, 1906, 1928, 1957, 1963, 1973, 1982, 1992, 1994 en 1998. Het stadion Anfield Road was een van de locaties voor het Europees kampioenschap voetbal van 1996.

Er is geschiedenis geschreven op Old Trafford in Manchester

Als je een voetbalfan bent tijdens een stedentrip in Europa, moet je zeker even langs Manchester gaan. Er wordt topvoetbal gespeeld en als je een stadion met een rijke geschiedenis wilt zien, moet je zeker even stoppen bij Old Trafford. Het stadion werd geopend in 1910 en is de thuisbasis van Manchester United.

De huidige 74.310 zitplaatsen bieden toeschouwers een fantastisch uitzicht op het veld. Het stadion heeft wedstrijden gespeeld van de wereldbeker van 1966, het Europees kampioenschap van 1996 en de finale van de UEFA Champions League van 2002/03. Old Trafford heeft in de loop der jaren ook een aantal renovaties ondergaan. Deze vonden plaats in 1941, 1946 tot 1949, 1951, 1957, 1973, 1995 tot 2000 en opnieuw in 2006.

Op naar Italië – bewonder het Giuseppe Meazza stadion in Milaan

Van Engeland tot Italië, voetbalfans met een voorliefde voor stedentrips mogen het Giuseppe Meazza Stadion in Milaan zeker niet missen. Dit stadion werd geopend op 19 september 1926 en huisvest de thuiswedstrijden van twee internationaal bekende clubs. AC en Inter Milan spelen hier hun thuiswedstrijden.

Vandaag de dag heeft het Giuseppe Meazza Stadion in totaal 75.817 zitplaatsen. Het stadion werd gerenoveerd in 1935, 1955, 1990 en 2015. Het heeft ook legendarische wedstrijden gespeeld in verband met de 1934 FIFA World Cup, de 1980 European Football Championship en de 1990 FIFA World Cup.

De 4 genoemde voetbalstadions zijn echter maar een kleine selectie, want in elk land in Europa zijn er stadions die de moeite waard zijn en die veel geschiedenis en een geweldige sfeer te bieden hebben. Stedentrips zijn een uitstekende gelegenheid om de verschillende stadions te bezoeken en natuurlijk is het niet alleen de moeite waard om de gebouwen van de buitenkant te bekijken, maar ook om kaartjes te kopen voor de wedstrijden.

Allinclusive.nl is uw partner voor een all inclusive vakantie. Wij vergelijken de mooiste all inclusive hotels voor de beste prijzen. Van goedkope allinclusive vakanties tot ultra vakanties. Bij ons vind u het allemaal.

Via welke operator boek jij het liefste je All inclusive vakantie?